Sporočilo za medije
Športno-rekreacijski del kot prva izmed projektenih faz v revitalizaciji Rimskega vrelca predvidoma zaključena še v tem letu

Kot prva izmed faz v revitalizaciji turističnega območja Rimski vrelec poteka ureditev športno-rekreacijskega dela, ki bo vzpostavljen na obstoječi lokaciji z igrišči. To območje bo primarno namenjeno domačinom in enodnevnim obiskovalcem, saj si želijo investitorji ta del Rimskega vrelca oživiti v odprt prostor za prijetno posedanje in gibanje v naravi.


Vsebinsko bo območje zajemalo postavitev dnevnega lokala z razgledom, veliko otroško igrišče, tenis igrišče, novo odbojkarsko igrišče ter dve padle igrišči, ki bosta na Koroškem popolna novost v športni ponudbi. Z ureditvijo območja bodo uredili tudi večjo izpostavitev in enostavnejšo dostopnost vsem obiskovalcem do izvira dragocene kotuljske slatine, ki je edinstvena posebnost tega območja.


Dnevni lokal z razgledom bo s postavitvijo na dvignjenem delu terena ob cesti vsem obiskovalcem zagotavljal odprt pogled na bližnjo zeleno okolico ter s posedalnimi površinami neposredno ob lokalu omogočal obiskovalcem druženje na prostem in čim večji stik z naravo. Ponudba bo poleg osvežilnih napitkov zajemala tudi manjše prigrizke in sladice, ki bodo sledili sodobnim trendom in bo vključevala tudi ponudbo lokalnih izdelkov.


Na območju obstoječega travnika bo na voljo veliko otroško igrišče, ki bo namenjeno otrokom različnih starosti, njegova posebnost pa bodo premišljeno izbrana igrala, ki bodo v čim večji meri oblikovana trajnostno in iz okolju prijaznih materialov.


Vsem obiskovalcem bo na voljo tudi tenis igrišče, novo odbojkarsko igrišče za odbojko na mivki ter kot posebna novost še dve padel igrišči. Gre za zabaven šport z loparji, ki je v tujini izjemno priljubljen. Na Koroškem takšne ponudbe zaenkrat še ni, medtem ko je v Sloveniji zaenkrat na voljo zgolj na eni lokaciji v Ljubljani. Celotno območje športno-rekreacijskega dela bo oblikovano kot zaokrožena celota in bo vključevalo tudi ureditev večjega števila parkirišč, sprehajalne poti ter dostopa do »rimske vode«.


Projekt je pripravljen, zaradi začasne ustavitve administrativnih postopkov pridobivanja gradbenih dovoljenj na upravnih enotah v času pandemije pa se je postopek pridobitve gradbenega dovoljenja nekoliko upočasnil. Ekipa kljub temu intenzivno dela in načrtuje odprtje tega dela že v drugi poloviti letošnjega leta.


Za dodatne informacije:

Peter Čuješ, direktor Rimski vrelec

+386 70 830 893

peter@rimskivrelec.si

Avtor render prikazov:

Arhitektura Jure Kotnik

about-us2