Že v dobi Rimljanov je bila tu postojanka ob rimski cesti Celeia – Virunum. Z najdbami rimskih ostalin so lokacijo in vrelec leta 1877 preimenovali v Rimski vrelec.

Koroški Rimski vrelec

Cvetoče letovišče in zdravilišče v 19. stoletju

Cvetoče letovišče in zdravilišče v 19. stoletju

Rimski vrelec se je v 19. stoletju razvil v prepoznano letovišče in zdravilišče Kärtner Römer Quelle.

Prvo letovišče je leta 1877 zgradil takratni lastnik Steinhäubl.

K prepoznavnosti letovišča je pripomogla tudi dobra promocija. S prospekti v francoskem, italijanskem in nemškem jeziku na železniških postajah so uspešno vabili goste od blizu in daleč.

V takratnem zdravilišču so pri zdravljenju uporabljali mrzle in tople kopeli. Obiskovalcem je bilo na boljo deset kabin z lesenimi in železnimi kadmi, ki so se nahajale v zgradbi nad samim vrelcem. Posebnost takratnega letovišča je bila naravna potočna kopel v sobi, skozi katero je tekla potočna voda. Letovišče je med drugim obsegalo še kegljišče ter zajčnik, golobnjak in ribnik, saj so velik poudarek dajali zdravi prehrani gostov.

Kavarna

Dobrodošli v nov kotiček sprostitve in druženja na Koroškem. Dobra kava, osvežilni napitki in lahki prigrizki, z veliko mero lokalnih okusov. Vselej blizu naravi, aktivno in v družbi najbližjih.

VEČ O TEM

Športna igrišča

Za tisti občutek, ko daš vso svojo energijo v odlično igro s prijatelji. Pa naj bo to tenis, odbojka na mivki ali dinamični padel. In jo zaključiš z osvežitvijo in smehom v dobri družbi.

VEČ O TEM

Piknik prostor

Za tiste dni, ko bi radi posedeli s prijatelji zunaj in zraven malce prigriznili. Brez domačega packanja posode in odvečnega dela. Enostaven, hiter in udoben piknik. Po vaši meri in okusu.

VEČ O TEM